7 ajanviettotapaa netissä

Internetin suosio on kasvanut varsinkin näin koronapandemian aikaan merkittävästi. Moni on jäänyt neljän seinän sisään ja siksi viihdykettä iltoihin ja päiviin on haettu netin ihmeellisestä maailmasta. Tämä onkin varsin helppoa, sillä ilmaista tekemistä löytyy netistä monenlaiseen puuhaan!

Netin ilmaista puuhaa löytyy monenlaisiin tilanteisiin. Ilmaiset kolikkopelit netissä viihdyttävät pelaajia, kun taas netissä voi ryhtyä opiskelemaan vaikkapa uutta kieltä ilman maksua. Valinnanvaraa siis riittää ja suurempi ongelma voikin olla se, että valitset mitkä asiat sinua kiinnostavat kaikista eniten! Jotta pääset tekemisen makuun mahdollisimman monipuolisesti, tässä muutamia vinkkejä ja ehdotuksia ilmaiseen puuhaan internetissä. 

TV-ohjelmia ja mielenkiintoisia klippejä 

Kaikki netin ohjelmat eivät välttämättä ole maksujen takana, eikä televisiosarjoihin nykyään enää tarvita edes televisiota. Yle Areena on täynnä erilaista katseltavaa, joten voit katsoa televisio-ohjelmia juuri silloin kun haluat ja ilman maksuja. 

Ilmaista katsottavaa löytyy myös YouTubesta. Vaikka siellä olevat videot eivät aina olekaan niin sanottuja ammattiyhtiöiden tekemiä, löytyy sivulta runsaasti mielenkiintoista katsottavaa. Videot ovat usein hauskoja tai opettavaisia, riippuen hieman siitä, että millä tuulella olet!

Ja jos oikein tylsistyttää, voi maksullisia TV-palveluja usein kokeilla ilmaiseksi. Suurimmat viihdetoistopalvelut tarjoavat nimittäin viikon tai kahden viikon kokeilujaksoja ilmaiseksi. Tällöin voit nauttia kiinnostavista palveluista ja sitten vain perua tilauksen ennen ilmaisen kokeilun päättymistä! 

Ilmaisia urheilumahdollisuuksia 

Kotona on hyvin mahdollista ryhtyä liikkumaan monipuolisesti, eikä liikuntaharrastuksen tarvitse maksaa välineitä enempää. Netistä löytyy nimittäin runsaasti erilaisia videoita, joiden avulla voit harjoittaa niin puntinnostoa, että vaikka joogaa. Osa videoista on toki usein englanniksi, mutta harjoituksia pystyy hyvin usein seuraamaan varsin hyvin ja tehokkaasti, vaikkei kielitaitosi olisikaan kaikista parhaassa kunnossa. Toki nykyään on jonkin verran myös ilmaisia suomenkielisiä videoita, joiden avulla voit oppia uusia liikkeitä. 

Kannattaa lisäksi katsastaa erilaiset keskustelupalstat. Niillä järjestetään usein leikkimielisiä haasteita, joiden avulla voit pysyä tavoitteissasi. Voit jopa pistää oman urheiluhaasteen pystyyn ja tsempata sosiaalisessa mediassa itseäsi ja muita pysymään tavoitteessa!

Pelaa erilaisia pelejä 

Pelit ovat nykyään monelle arkipäivää ja pelejä pelataan yhä useampi tunti päivittäin. Kun kaipaat kunnon irtiottoa arkeen, ovat pelit erinomainen keino paeta maailman menoa. Eivätkä kaikki pelit vaadi ostamista tai rahalla pelaamista. Jopa kasinoilta löytyy nykyään runsaasti ilmaisia kolikkopelejä, joita voit pelata huviksesi. Muitakin mobiilipelejä löytyy jopa Steam-palvelusta – ilmaisia korttipelejä ja palapelejä on sivustolla todella runsaasti ja niiden avulla saa kyllä ajan kulumaan huomattavan tehokkaasti. 

Opi jokin uusi taito 

Netti ei tietenkään ole vain puhdasta viihdykettä pullollaan, vaan voit käyttää nettiaikasi hyödyksi ja opiskella uuden taidon. Sivustot ovat pullollaan erilaisia mahdollisuuksia harjoitella taitoja ja oppia uutta. Kiinnostipa sinua sitten kielet tai valokuvaus, löydät hakemalla runsaasti erilaisia keinoja ottaa taito haltuun. Voit esimerkiksi katsoa videoita tai keskustella muiden harrastajien kanssa keskustelupalstoilla. Erilaisia kanavia oppimiseen löytyy runsaasti, joten kannattaa ehdottomasti pohtia omien taitojen parantamista tai uuden oppimista. 

Eikä taitojen kehittäminen ole vain kieliä tai kokkaamista. Netissä voi oppia paljon myös itsestään. Esimerkiksi netin persoonallisuustestit voivat olla hauskaa ajanvietettä ja mahdollisuus tutustua omiin ominaisuuksiin. Tosissaan näitä testejä ei tietysti kannata ottaa, mutta jotakin niistä voi silti aina oppia ja hyödyntää. Jos itsensä kehittäminen kiinnostaa enemmänkin, niin erilaisia ilmaisia lähteitä löytyy siihenkin. Voit esimerkiksi lukea ilmaisia artikkeleita vielä hyvin monilla sivustoilla. 

Ryhdy ilmaisemaan itseäsi 

Eikä netissä tarvitse olla vain passiivinen kuluttaja, vaan voit hyvinkin ryhtyä tuottamaan omaa sisältöä muille tai vain omaksi iloksesi! Voit esimerkiksi kokeilla bloggaamista täysin ilmaiseksi, sillä netissä on mahdollista luoda blogi tai nettisivu ilmaiseksi esimerkiksi WordPress-sivustolla. Näin voit ryhtyä kirjoittamaan elämänmenosta tai vaikkapa jostakin harrastuksestasi. 

Mikäli kirjoittaminen ei ole sinun juttusi, niin voit ryhtyä tekemään videoita YouTubeen tai pelaamaan pelejä esimerkiksi Twitch-sivustolla. Innokkaat valokuvaajat voivat puolestaan esitellä kuviaan vaikkapa Instagramissa. Näin voit tuoda paljon iloa muille ihmisille sekä kuluttaa aikaasi hauskalla tavalla! 

Pidä yhteyttä ihmisiin

Netti on erinomainen tapa löytää uusia tuttavuuksia sekä pitää yhteyttä vanhoihin kavereihin, varsinkin jos et pysty heitä muuten tapaamaan. Esimerkiksi Skype on täysin ilmainen videopuhelupalvelu, jonka avulla voit jutella kavereilla. Sosiaalinen media sekä erilaiset keskustelupalstat antavat lisäksi mahdollisuuden jutella uusille ja vanhoille tuttavuuksille. Ei siis muuta kuin rohkeasti ottamaan yhteyttä kiinnostaviin henkilöihin! 

Hyödynnä ilmaiset kokeilut 

Kuten yllä jo mainittiin, moniin netin maksullisiin palveluihin on usein mahdollista tutustua ilmaiseksi. Kursseja, TV-ohjelmia, pelejä ja muita on mahdollista testailla ennen palveluun sitoutumista. Ilmaistarjoukset ovat tietenkin usein voimassa vain muutamia viikkoja, mutta usein voit jo kahden viikon aikana esimerkiksi katsoa sinua kiinnostavat elokuvat tai lukea suosikkikirjasi sivustolla. Ei siis kannata heti hyljätä ajatusta maksulliseen palveluun tutustumisesta!

Toki on tärkeää muistaa, että mikäli et halua sitoutua maksuihin, tulee palvelu perua ajallaan. Vaikka moniin näihin palveluihin tuleekin kirjautua esimerkiksi luottokortilla, voi tilauksen perua heti kirjautumisen päätteeksi. Näin pääset silti nauttimaan ilmaisesta koejaksosta, mutta et vahingossakaan unohda perua tilausta ajan puitteessa. Toki voit lisäksi pistää itsellesi muistutuksen vaikkapa puhelimeen muutamaa päivää ennen ensimmäistä veloitusta, jotta muistat perua palvelun.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.